Recept na Nádivka se čtyřmi druhy masa
Ingredience pro recept
150 g | vařené uzené krkovičky |
150 g | pečeného kuřecího masa |
150 g | pečeného vepřového boku |
150 g | prorostlé slaniny |
4 ks | žemle namočené v mléce |
5 ks | vejce |
2 ks | cibule |
100 g | másla |
2 hrsti | čerstvých kopřiv |
sůl | |
pepř |
Maso a žemle pokrájíme na malé kostičky a smícháme s vejci a nakrájenou cibulí, rozpuštěným máslem a nasekanými kopřivami. Pokud je směs moc hustá, přidáme trošku mléka, podle chuti ji osolíme a opepříme. Menší formy vymažeme olejem a do každé narovnáme nádivku. Pečeme přikryté alobalem zhruba 20 minut při teplotě 200st.C, pak alobal odložíme a dopečeme dozlatova.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
Název | Obtížnost | Doba přípravy | Pro koho | Příležitost |
---|---|---|---|---|
Řízek po wallisersku | 1 | do 1hod | Ostatní | Běžný den, |
Řízek po tessinsku | 1 | do 30min | Ostatní | Běžný den, |
Zapečený žampionový řízek | 1 | do 1hod | Ostatní | Běžný den, |