Patříte mezi lidi, kteří nesnáší lepek v potravě? Jste celiak? Máte potvrzenou alergii na lepek? Chcete udělat něco pro své zdraví a zkusit jíst zdravější potraviny? Pokud jste odpověděli na nějakou naší otázku ano, potom je pro Vás vhodné navštívit náš internetový obchod www.celiakshop.cz a vybírat z našich bezlepkových potravin. Z nabídky našich bezlepkových potravin si určitě vybere každý z Vás.
Co to je vůbec celiakie?
Celiakie je onemocnění, které je způsobené nesnášenlivostí lepku. Lepek způsobuje u celiaků změnu povrchu sliznice tenkého střeva, dochází k porušení mikroklků a klků tenkého střeva a zmenšuje se jeho povrch a tím dochází ke snížení schopnosti trávení a vstřebávání živin. Pacienti poté mají problémy s trávením, průjem, plynatost, křeče, dochází k poklesu hmotnosti a jsou unavení.
Léčba celiakie je trvalá a v dnešní době není vyléčitelná. Celiak ale může žít plnohodnotný život. Jediným jeho omezením je odstranění lepku z potravy. Bezlepkové potraviny nepoškozují tenké střevo a tělo na tuto dietu reaguje příznivě.
Bezlepkové potraviny jsou ale vhodné i pro ty, kteří nemají problémy s nesnášenlivostí lepku. Bezlepkové potraviny prospívají všem. Jejich benefitem je jednodušší trávení, díky němu dochází k rychlejšímu vstřebávání minerálů a vitamínů v trávicím traktu. Jejich kladnou stránkou je, že snižují riziko cukrovky, srdečních chorob nebo rakoviny trávicího traktu.
Bezlepkové potraviny jsou také vhodné pro ty, kteří se snaží zhubnout.
Lepek je součástí neupravené pšenice, ječmene, žita, ovsa, špaldy, tritikalu a kamutu. Pokud chceme bezlepkové potraviny, je nutné vybírat takové, které tyto součásti neobsahují.
A jaké to jsou "ty bezlepkové potraviny"? V dnešní době je již možné nahradit skoro všechny běžné potraviny těmi bezlepkovými. V naší nabídce naleznete například bezlepkové cereálie a müsli, bezlepkové chipsy a křupky, chlebové směsi, bezlepkové kaše a vločky. bezlepkové mouky a strouhanky, bezlepková těsta, těstoviny, sladkosti a mnoho dalšího.
S bezlepkovými potravinami poté můžeme vykouzlit ve Vaší kuchyni stejně dobré pokrmy, jako z potravin, které lepek obsahují.