Kvalitní nádobí je stěžejním předpokladem pro dobré vaření. Ať už se nacházíme v profesionální kuchyni nebo v běžné domácnosti bez chytrých pomocníků se při vaření zkrátka a dobře neobejdeme. A tyto pomocníky mohou představovat právě nerezové hrnce.
Nerez jako taková představuje v gastronomii nejvyhledávanější a nejpraktičtější materiál. A to se není čemu divit, protože faktorů, které ukazují jednoznačně v její prospěch je nespočet. Za všechny jmenujme alespoň tyto: Jedná se o velmi odolný materiál, který úspěšně odolává mechanickým vlivům a má tím pádem velmi dlouhou životnost. Navíc je imunní vůči pachům, což je při vaření více než důležité. Také jeho údržba není nijak náročná, dá se totiž mýt jak ručně, tak i v myčce na nádobí. A většina nerezových hrnců se dá použít jak na běžném sporáku, tak i na indukční desce.
Nerezové hrnce se dají pořídit v nejrůznějších velikostech od 19 ti litrů až po velkoobjemové s kapacitou až 156 litrů. Ty se potom uplatní nejen ve velkých kuchyních, ale i při konání zabíjaček či ke stále populárnějšímu domácímu vaření piva. Tyto velké hrnce navíc nejsou až tak finančně nákladné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Mnohdy se dají pořídit i za cenu malého. Navíc při velkoobjemovém vaření dochází jak k úspoře energie, tak samozřejmě i času. Nerezové hrnce se velmi často používají také jako nádoba na med.
Velké oblibě se potom těší také nerezové várnice, které mají dvojité stěny vyplněné izolační pěnou a jsou tak vhodné k uchování jak teplých, tak i studených nápojů. Jejich objem může být od 10 ti až po 73 litrů a za pomocí ventilu v jejich spodní části se z nich potom dají nápoje také jednoduše a pohodlně stáčet.