V některých částech Číny a v oblasti podhůří Himalájí je kustovnice čínská nezbytným komplementem stravy u místních obyvatel. Je tomu tak od věků. Zdejší populace je mimořádná v rámci délky dožívání se. Je to přisuzováno přínosným vlivům plodů Goji Berry. Konzumovat kustovnici může každý z nás a tím tak udělat prospěšnou věc v rámci svého zdraví. U nás je k dostání kustovnice v sušené podobě či v tekutém stavu – šťáva, kterou lze zakoupit prostřednictvím internetu. Lepší volbou je však vlastní příprava šťávy.
Je záhodno vědět, že šťáva z goji v sobě ukrývá značný podíl importantní látek, které velmi příznivě působí na lidský organismus. Regulérní konzumací šťávy goji dochází k podpoře očisty a k náležitě správné funkci lidského organismu. Plody Goji Berry, z nichž se šťáva produkuje, disponují značným obsahem vitamínů, ale též v sobě mají až 21 stopových prvků a rovněž karotenoidy. Vzhledem k tomu, že bobule neboli plody kustovnice čínské náleží mezi nejzdravější ovoce, je označeno tedy superovocem. Pitím šťávy tak dodáte tělu nejen nezbytný zdroj síly a budete oplývat vyšší vitalitou. Chuť šťávy je charakteristická svou lahodnou jemností. V ústech nezanechává stopy jakékoliv pachuti.
V rámci výroby šťávy je na jeden litr zapotřebí okolo6 kilogramůzcela zralých plodů kustovnice čínské. Jen vytříbené zralé čerstvé bobule jsou následně lisovány. Tím je garantována prvotřídní kvalita. Při zpracování je prioritou uchování veškerých importantní látek, jimiž plody kustovnice disponují. Vzhledem k tomu, že 100% šťávy goji neobsahují cukr, mohou je konzumovat i diabetici. Nutriční hodna šťávy goji je 102kJ na 100ml. Ve 100 ml šťávy je obsaženo v průměru1,44 gbílkovin,4,18 gsacharidů a0,17 gtuků.
K dostání jsou též plody kustovnice čínské v mraženém stavu. Následně po rozmražení je možno konzumovat plody Goji Berry jako by byly v čerstvém stavu. Goji Berry v mražené formě náleží mezi známou podobu konzumace kustovnice čínské.