Recept na Bramborák nasladko
Ingredience pro recept
1 kg | brambor |
1 ks | vejce |
sůl | |
150 g | hladké mouky |
olej na smažení | |
2 lžíce | sezamových semínek |
zakysaná smetana | |
rybízový džem |
Polovinu brambor nastrouháme na hrubém a druhou polovinu na jemném struhadle. Tekutinu slijeme, vmícháme vejce, sůl a mouku. Řídké těsto vlijeme do rozpáleného oleje a sezamem posypeme horní, ještě syrovou stranu bramboráku. Bramborák potom opečeme i z druhé strany. Podáváme se zakysanou smetanou a pikantním rybízovým džemem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: skarlettka20. ledna 2017 ve 10:24obojetné bramborové placičky uvaříme 4 větší oloupané brambory, pomačkáme je horké na kaši a když už nejsou vařící, ale teplé, přidáme polohrubou mouku tak, aby se spojily 1/2káv.lžičky soli a rozdrtíme 1/2balíčku živých kvasnic. Ze sušených to asi nejde. Zpracujeme na těsto a ihned bez kynutí vykrajujeme kolečka, která běžně usmažíme. Jíme teplé a na sladko mažeme marmeládou (mám ráda šípkovou), nebo na slano jíme jen tak.