Recept na Bramborový koláč
Ingredience pro recept
1 ks | listového těsta |
mouka na vál | |
pórek | |
120 g | hermelínu |
300 g | brambory |
baby karotka | |
sůl | |
2 lžíce | másla |
2 ks | vejce |
150 ml | zakysané smetany |
2 lžíce | dijonská hořčice |
150 g | sýru Čedar |
pepř | |
čerstvé bylinky |
Z těsta si vyválíme placku, kterou vykrojíme podle pečící formy. Poklademe jí nadrobno pokrájeným pórkem, na plátky nakrájeným hermelínem, plátky vařených brambor a mraženými baby karotkami. Vše posolíme a pokapeme rozpuštěným máslem. V misce si rozmícháme vejce, zakysanou smetanu, hořčici a nastrouhaný čedar. Touto směsí vše zalijeme, popeříme a pečeme pozvolna ve vyhřáté troubě, dokud povrch koláče nezačně zlátnout. Před podáváním posypeme bylinkami a čerstvým nadrobno pokrájeným pórkem. Chutná i studené