Recept na Buchtičky s dukátovým krémem
Ingredience pro recept
20.00 ml | mléka |
20 g | droždí |
250.00 g | polohrubé mouky |
50.00 g | cukru |
50.00 g | másla |
1.00 ks | žloutek |
0.00 | sůl |
5.00 lžic | oleje |
2.00 ks | žloutky |
20.00 g | vanilkového pudingu |
0.00 | vanilkový cukr |
Na 4 porce:
Těsto:
Ve 20ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek z 20g droždí. Do 250 g pol.mouky přidáme špetku soli, 50g cukru, z droždí vykynutý kvásek, 50g roztopeného másla, žloutek a vypracujeme tuhší těsto. Po vykynutí tvarujeme malé buchtičky o výšce 1,5cm a klademe je do pekáčku s olejem. Chvíli necháme odpočinou a pečeme v horké troubě dozlatova.
Krém:
Ve 250 ml mléka rozmícháme žloutky a přivedeme do varu. Ve zbylém mléce dobře rozmícháme puding a za stáleho míchání jej přiléváme do vroucího mléka s rozkvedlanými žloutky. Krém povaříme asi dvě minuty. Na závěr šodó osladíme a přisypeme vanilkový cukr.
Teplým krémem poléváme buchtičky.