Recept na Dýňové rizoto
Ingredience pro recept
3 lžíce | olivového oleje |
2 ks | cibule šalotky |
600 g | rýže |
zeleninový vývar | |
200 ml | bílého vína |
150 g | zavařené dýně |
pažitka | |
petrželka | |
bazalka | |
sůl | |
1/2 lžičky | kari |
mletý černý pepř | |
100 g | parmezánu |
3 lžíce | černých oliv |
Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme rýži, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, postupně přidáváme vývar a víno, nakonec přidáme malé kostičky dýně, nasekané bylinky a vše dochutíme solí, kari a pepřem. Nakonec přidáme do směsi půlku nastrouhaného parmezánu. Na talíři zdobíme bylinkami, olivami a hoblinkami sýra.