Recept na Fazolkové brambory
Ingredience pro recept
400 g | zelených fazolek |
3 stroužky | česneku |
1 lžíce | másla |
200 g | hub |
sůl | |
400 g | vařených brambor |
200 ml | smetany |
100 g | nastrouhaného sýra |
Fazolky vaříme 10 minut v osolené vodě. Vodu slijeme. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme ho dorůžova na másle. Potom ho vyndáme, odložíme stranou a na másle orestujeme nakrájené houby, které osolíme. Pekáč vymažeme máslem, nebo vyložíme pečícím papírem, vyložíme na hranolky nakrájenými bramborami, přes ně rozložíme vrstvu opečených hub a navrch rozložíme fazolky. Posypeme česnekovými plátky a vše zalijeme smetanou smíchanou se strouhaným sýrem. Pečeme při 200st.C asi 30 minut.