Recept na Halušky se zelím
Ingredience pro recept
2 ks | cibule |
olej | |
1 ks | menšího zelí |
sůl | |
kmín | |
mletý černý pepř | |
500 g | polohrubé mouky |
1 ks | vejce |
2 ks | vetších brambor |
150 g | slaniny |
2 ks | pikantní klobásy |
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme pokrájené zelí, vše krátce orestujeme, osolíme, okmínujeme, opepříme, zalijeme troškou vody a dusíme doměkka. Mouku smícháme s vejce, osolíme, přidáme nastrouhané brambory, trochu vody a promícháme, podle konzistence těsta přidáme mouku - těsto musí být husté. Přes haluškovač naházíme halušky do vroucí osolené vody, necháme pár mimut povařit, scedíme a propláchneme studenou vodou. Slaninu a klobásku pokrájíme na kostičky a uškvaříme s cibulkou. Zelí smícháme s haluškami a polijeme směsí slaniny, cibule a klobásy.