Recept na Klobása s vejci a špenátem
Ingredience pro recept
400 g | brambor |
4 ks | klobásy |
4 plátky | uzené krkovičky |
olej | |
4 ks | vejce |
sůl | |
mletý černý pepř | |
500 g | špenátu |
Brambory důkladně očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Klobásy na povrchu ozdobně nakrojíme, vložíme spolu s plátky uzeného masa do olejem vymazaného pekáčku a dáme péct do trouby vyhřáté na 190st.C. Vejce rozklepneme do olejem vymazaného lívanečníku, osolíme je, opepříme a pozvolna upečeme do polotuha. Rozmrzlý špenát velmi krátce prohřejeme na pánvičce, osolíme a opepříme.
Uvařené brambory scedíme, upravíme spolu s vejci, špenátem, klobásami a uzeným masem na talíře a ihned podáváme.