Recept na Kolínka s tuňákem
Ingredience pro recept
2 ks | lilku |
olivový olej | |
2 stroužky | česneku |
800 g | rajčat |
1 ks | chilli paprička |
160 g | tuňáka v olivovém oleji |
400 g | těstovin kolínek |
sůl | |
oregano | |
pepř |
Lilky omyjeme, nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme "vypotit". Poté je osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a z obou stran je ogrilujeme nebo opečeme v pánvi a odložíme stranou. Na velké pánvi rozehřejeme čtyři čajové lžičky olivového oleje a dva rozdrcené stroužky česneku. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, chilli papričku a dusíme patnáct minut. Pak přidáme kousky tuňáka a povaříme ještě dalších deset minut. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly "al dente" neboli na skus, a necháme je okapat. Ochutíme je připravenou omáčkou s tuňákem. Do zapékací mísy pak klademe střídavě vrstvy těstovin a lilků. Osolíme, posypeme oreganem, pepřem a pokapeme olivovým olejem. Zapékáme přibližně deset minut v troubě předehřáté na 180st.C.