Recept na Kynuté borůvkové knedlíky
Ingredience pro recept
300.00 gr | hrubé mouky |
10.00 gr | cukru |
10.00 gr | droždí |
3.00 dl | mléka |
10.00 gr | másla |
1.00 ks | žloutek |
300-400 gr | borůvek |
0.00 | máslo na polití |
0.00 | tvaroh na posypání |
0.00 | mletý cukr na posypání |
0.00 | sůl |
Do přesáté, teplé mouky dáme sůl, cukr, z droždí vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo, žloutek a s mlékem vypracujeme tužší těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme a pokrájíme na stejné kousky, které naplníme očištěnými borůvkami, zabalíme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme opět kynout. Po dobu kynutí je obrátíme aby zůstaly kulaté. Vykynuté knedlíky vložíme do vařící osolené vody, přikryjeme a vaříme. Po chvíli odkryjeme a knedlíky obrátíme. Podle velikosti je vaříme asi 6 až 8 minut. Uvařené napíchneme vidličkou, aby mohla vyjít pára, urovnáme na mísu, zalijeme rozpuštěným máslem. Místo tvarohu můžeme knedlíky posypat i oslazenou opraženou strouhankou.