Recept na Kynuté bramboráky
Ingredience pro recept
500 g | syrových brambor |
500 g | vařených brambor |
2 ks | vejce |
sůl | |
majoránka | |
1/8 l | mléka |
50 g | droždí |
1 kostka | cukru |
120 g | polohrubé mouky |
3 stroužky | česneku |
olej na smažení |
Syrové i vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme vejce, koření, sůl a vykynutý kvásek, připravený z mléka, droždí, cukru a trochy mouky. Těsto zahustíme moukou a ochutíme prolisovaným česnekem. Necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout. Naběračkou naléváme vykynuté těsto do rozpáleného tuku a bramboráky smažíme z obou stran dokřupava. Přebytečný tuk necháme odsát na papírové kuchyňské utěrce. Ještě horké je zdobíme plátky sýru a papriky.