Recept na Kynutý bramborový koláč s uzeným
Ingredience pro recept
750 ml | vlažného mléka |
2 ks | vejce |
50 g | droždí |
750 g | hrubé mouky |
80 g | sádla |
1 lžička | soli |
pepř | |
8 ks | syrových brambor |
200 g | uzeného masa |
3 ks | jarní cibulky |
Do mléka rozkvedláme vejce a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme mouku, rozpuštěné sádlo, sůl a pepř a řídké těsto necháme v teple asi 30 minut kynout. Brambory jemně nastrouháme a slijeme z nich tekutinu. Uzené maso a cibulky nakrájíme na malé kousky a spolu s bramborami je zapracujeme do vykynutého těsta. Těsto nalijeme do pekáče dobře vymazaného sádlem nebo na hluboký plech a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200st.C asi 35 minut, dokud povrch nezrůžoví.