Recept na Lasagne s mletým masem
Ingredience pro recept
4 lžíce | olivového oleje |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česneku |
250 g | mletého hovězého masa |
1 lžíce | rajského protlaku |
2 lžíce | hladké mouky |
100 ml | červeného vína |
300 g | loupaných rajčat |
oregano | |
sůl | |
pepř | |
60 g | másla |
50 g | hladké mouky |
300 ml | mléka |
špetka | muškátového květu |
2 lžíce | nastrouhaného sýra |
400 g | těstovin lasagne |
200 g | mozzarelly |
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí a necháme lehce orestovat. Vložíme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme rajčatový protlak, zaprášíme mouku a zředíme vínem. Přidáme rajčata a svaříme na hustou omáčku. Dochutíme oreganem, solí a čerstvě namletým pepřem.
Na bešamelovou omáčku rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a restujeme, až začne vše vonět. Přilijeme mléko, svaříme na potřebnou hustotu, dochutíme solí a špetkou muškátového květu a přidáme strouhaný parmazán.
Těstoviny necháme asi dvě minuty vařit v osolené vodě a pak je ještě polotvrdé vyndáme. Do vymaštěného pekáče střídavě klademe těstoviny, masovou směs s rajčaty a bešamel. Navrch dáme mozzarelu nakrájenou na plátky a pečeme přibližně 30-40 minut v troubě předehřáté na 170st.C. Hotové lasagne necháme pár minut odstát a poté podáváme.