Recept na Lívance bez kynutí
Ingredience pro recept
250 g | hladké mouky |
0,5 ks | prášku do pečiva |
1 lžíce | másla |
2 ks | vejce |
150 g | bílého jogurtu |
350 ml | mléka |
Do misky dejte mouku, přisypte prášek do pečiva a promíchejte metličkou.
Máslo rozpusťte a nechte zchladnou. Ve druhé misce smíchejte jogurt, mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Tuto tekutou směs nalijte k mouce a metličkou krátce promíchejte.
Rozehřejte ideálně nepřilnavou pánev. Jakmile je horká, potřete ji trochou oleje. Malou naběračkou na ni přeneste trochu těsta a vypouklou stranou téže naběračky tenhle flek rozetřete na velikost zhruba 6-7 cm. Nebo použijte formu jako já. Nyní můžete pozorovat, jak se těsto trochu nafukuje a vznikají v něm bublinky, které posléze na povrchu praskají. Jakmile spatříte tyhle minikrátery, je čas na podebrání a otočení lívanečků a dopečení i po druhé straně. Až zezlátnou na otočené straně, vyjměte je ven.
Podávejte s marmeládou, džemem, nutelou, šlehačkou, zakysanou smetanou, obalené ve skořicovém cukru a podobně dle Vaší chuti.