Recept na Nakládaný eidam
Ingredience pro recept
500.00 g | eidamu 30% |
2.00 ks | cibule |
5.00 stroužků | česneku |
200.00 g | čestvých hub |
2.00 ks | červené kapie |
2.00 dl | octa |
2.00 lžíce | cukru |
2.00 ks | feferonky |
200.00 g | oliv bez pecek |
0.00 | nové koření |
0.00 | celý pepř |
0.00 | tymián |
0.00 | bobkový list |
0.00 | olej |
Eidam nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, houby a papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ocet a 250ml vody svaříme s cukrem, bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Do horkého nálevu vložíme nakrájené houby a papriku a asi po 10 minutách je slijeme. Sýr, cibuli, olivy, papriku, houby, česnek, feferonky a všechno koření (i z nálevu) naskládáme do nádoby a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Nádobu uzavřeme a necháme 10 dní v chladu odležet.