Recept na Paprikové lodičky
Ingredience pro recept
50 g | čočky |
olej | |
1 ks | cibule |
1 stroužek | česneku |
3 ks | sušená rajčátka |
80 g | žampionů |
100 g | rýže |
pažitka | |
sůl | |
pepř | |
oregano | |
papriky | |
80 g | eidamu |
50 ml | červeného vína |
100 ml | vývaru |
Čočku přebereme, propláchneme , zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stát, pak ji přelijeme i s vodou do hrnce, uvaříme doměkka a scedíme. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme předem namočená a překrájená sušená rajčata, plátky žampionů a krátce podusíme. Do směsi vsypeme uvařenou rýži, čočku, nasekanou pažitku, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Směs rozdělíme do rozpůlených a očištěných paprik, kterým ponecháme stopky. Papriky naskládáme do pekáče, posypeme sýrem, podlijeme vínem a vývarem, zakryjeme alobalem a pečeme 20 minut, pak alobal odstaníme a pečeme, až sýr zhnědne. Podáváme se zeleninou a čerstvým pečivem.