Recept na Pizza s bramborovými chipsy
Ingredience pro recept
200 g | hladké mouky |
špetka | soli |
2 lžíce | olovového oleje |
2 lžičky | sušeného droždí |
50 ml | vlažné vody |
5 lžic | tomatové šťávy |
1 stroužek | česneku |
sůl | |
mletý černý pepř | |
špetka | majoránky |
50 g | šunky |
50 g | anglické slaniny |
1 ks | syrové brambory |
100 g | nastrouhaného sýra |
oregano |
V misce smícháme hladkou mouku, sůl, olej a droždí. Promícháme a pomalu přiléváme vodu. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme je necháme na teplém místě vykynout.
Vzešlě těsto vyválíme na pomoučeném vále na požadovaný tvar a přendáme na plech vyložený počícím papírem.
Těsto potřeme tomatovou šťávou smíchanou s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Na vrstvu kečupu rozložíme uzeniny a na ně položíme tenké plátky syrové brambory. Pizzu posypeme nastrouhaným sýrem a čerstvým oreganem. Pečeme v troubě předehřáté na 120st. C asi 25 minut.