Recept na Plněné placky
Ingredience pro recept
1 kg | brambor |
400 g | hrubé mouky |
sůl | |
2 ks | vejce |
1 ks | červené kapie |
1 ks | žluté papriky |
2 lžíce | máslo |
10 dkg | šunky |
2 stroužky | česneku |
mletý černý pepř | |
5 ks | vajec |
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout. Pak je oloupeme a na jemném struhadle prolisujeme nebo je nastrouháme na vál. Smícháme je s moukou, solí a rozšlehanými vejci. Vypracujeme tužší těsto, z něhož vyválíme obdélník, který rozkrájíme na čtverce o straně asi 10 cm. Placky opečeme po obou stranách na vymazaném plechu v troubě rozhřáté na 220st.C.
Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme od semínek a nakrájíme na kostky, stejně tak i šunku. Na pánvi rozpustíme máslo, na mě vložíme papriky a pět minut dusíme pod pokličkou. Potom přidáme šunku, vše zamícháme , osolíme, dochutíme rozetřným česnekem, pepřem a ještě dalších pět minut dodusíme. Do směsi rozklepeme vejce a mícháme do ztuhnutí. Horké placky přehneme a naplníme dušenou zeleninou s vejci.