Recept na Proteinové těstoviny se žampiony a rajčaty
Ingredience pro recept
sůl | |
pepř | |
hrst | černých oliv |
0,25 decilitru | bílé víno |
1 lžíce | olivový olej |
1 stroužek | česneku |
1/2 | cibule |
1/2 lžíce | hladkolistá petržel |
100 gramů | cherry rajčat |
100 gramů | parmezánu |
100 gramů | proteinové těstoviny (zelené od Max Sportu) |
80 gramů | žampionů |
Dejte vařit těstoviny.
V pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna restujte dozlatova. Žampiony nakrájejte na slabé plátky a opékejte spolu s cibulí.
Když houby změknou a začnou zlátnout, přidejte česnek, rajčata překrájená na půlku, sůl, pepř a promíchávejte minutu až dvě. Podlijte vínem a dále promíchávejte.
Když se víno vypaří, přidejte překrájená rajčata, petržel a přepůlené olivy. Scezené těstoviny přidejte do pánve. Přidejte nastrouhaný parmezán, důkladně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.
Na talíři ozdobte hoblinkami parmezánu.