Recept na Velikonoční koblihy

přidal(a) Adel Postránecka
3/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Velikonoce
Příležitost: Svatba
: Návštěva
koblihy 1_zm.jpg

Ingredience pro recept

50 gmásla
100 gcukr krupice
3 ksžloutky
2 lžícerumu
250 mlvlažného mléka
30 gdroždí
citronová kůra
špetkasoli
500 ghladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
slunečnicový olej na smažení
marmeláda na naplnění
Nejlepší koblihy k víkendové snídani :)

20 menších koblih:

  1. Odlijte část mléka, přidejte do něj dvě lžíce mouky a lžičku cukru, rozdrobené droždí a vše zamíchejte. Nechte vzejít kvásek.
  2. Změklé máslo důkladně utřete s cukrem do pěny. Po jednom do něj zašlehejte žloutky a rum.
  3. Do směsi přidejte kvásek a vlažné mléko. Po částech přisypávejte mouku. Těsto přendejte do robotu a nechte hníst asi 5 minut. Těsto lze vypracovat i ručně, ale je to dřina - chce to aspoň 10 minut s vařečkou. Těsto nechte na teplém místě kynout asi hodinu.
  4. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a vyválejte placku. Na polovině těsta si skleničkou naznačte kroužky. Doprostřed dejte džem. Vykrájejte si kolečka a skleničkou přimáčkněte k naznačeným kolečkům. Tuto fázi je třeba udělat důkladně, koblihy se nesmí nikde otevírat, protože by do nich natekl olej při smažení. Koblihy nechte ještě 20 minut vykynout. V polovině kynutí otočte rubem nahoru, aby koblihy kynuly stejnoměrně.
  5. Rozpalte v hrnci velké množství oleje a koblihy v něm z obou stran osmažte . Pozor na připalování, smažte spíš zlehka. Začněte jednou stranou a přikryjte pokličkou, pak odkryjte, otočte, dosmažte. 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Z celkového počtu 5
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Mazanec od tety

     - mazanec 3.JPG
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Podle mě asi nejlepší recept na mazanec - vždy mi nakyne a je super vláčný!
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Adel Postránecka
  • Česnekovo-bylinkové bulky

     - foto-Michaela Sadovská
    Hodnocení receptu je 3.40Hodnocení receptu je 3.40Hodnocení receptu je 3.40Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Domácí kynuté bulky od Michaely Sadovské
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!