Recept na Zapečená růžičková kapusta
Ingredience pro recept
600 g | růžičkové kapustičky |
250 ml | smetany |
sůl | |
pepř | |
300 g | brambor |
olej na smažení | |
jarní cibulka |
Růžičkovou kapustu očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Pak vodu slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přendáme do větší, máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu vsypeme do studené vody a na druhou část nalijemem zbytek smetany, osolíme a opepříme. Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200st.C zhruba 30 minut. Zbylé brambory scedíme, necháme důkladně okapat a pak je osmažíme v rozpáleném oleji. Scedíme na na sítku, abychom odstranili tuk. přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě chvíli je společně krátce zapečeme. Ozdobíme jarní cibulkou.