Recept na Bio Raw Food čokoláda s pomerančovou příchutí
Ingredience pro recept
1/2 lžičky | strouhané pomerančové kůry |
1/2 šálku | nepražených lískových ořechů |
2 lžíce | nepraženého kakaa |
2 lžíce | agávového sirupu |
40 g | kokosového oleje |
- 40g kokosového oleje
- 2 lžíce nepraženého kakaa
- 2 lžíce agávového sirupu
- trochu strouhané pomerančové kůry (cca 0,5 lžičky)
- 0,5 šálku nepražených lískových oříšků
Postup přípravy
Rozsekáme lískové oříšky v kuchyňském robotu na jemno. Do rozpuštěného kokosového oleje (taje při cca 25-30°C) přidáme kakao, agávový sirup, pomerančovou kůru a připravené oříšky. Vše pečlivě promícháme, nalijeme do formy na čokoládu a dáme ztuhnout do lednice.
Rada
Vzhledem k použitému kokosovému oleji čokoládu skladujeme v chladu.
Ostatní
Takto připravená čokoláda patří do skupiny superfood (super potravin), je účinným antioxidantem a velkým zdrojem energie.