Recept na Turecký rýžový pudink
Ingredience pro recept
mandlové lupínky | |
vanilkový cukr nebo tresť | |
špetka | soli |
špetka | skořice |
1 šálek | smetany |
1 lžíce | másla |
1 balíček | čokoládového pudinku |
1 šálek | bílé krátké rýže |
1 šálek | cukru |
3 šálky | mléka |
3 lžíce | škrobu |
3 šálky | vody |
Na rýžový pudink:
1 šálek bílé krátké rýže
3 šálky vody
1 šálek cukru, nebo 2 lžíce medu
1 šálek smetany
3 šálky mléka
vanilkový cukr nebo vanilková tresť
3 lžíce škrobu
špetka soli
špetka skořice
Na pudink čokoládový:
O,5 l mléka
1 balíček čokoládového pudinku
lžíce másla
lžíce cukru
skořice a mandlové lupínky na posypání
Postup
Do vroucí vody přidáme vypranou rýži a mírně vaříme asi 25 minut. Přidáme mléko, smetanu, vanilku, cukr a sůl. Stále mícháme a vaříme a přidáme škrob rozmíchaný v trošce mléka, ještě minutku vaříme, nalejeme do zapékacích misek a necháme vychladnout , posypeme skořicí. Pak dáme na krátko zapéct, vyklopíme na talíř, polijeme čokoládovým pudinkem, který si uvaříme dle návodu. Podle chuti ozdobíme ovocem, přicukrujeme, nebo posypeme mandlovými lupínky, skořicí a podáváme.