Recept na Burské hvězdičky
Ingredience pro recept
150 g | tuku Olma |
150 g | moučkového cukru |
3 ks | vejce |
170 g | hrubé mouky |
40 g | mletých nesolených buráků |
30 g | nastrouhané čokolády |
3 lžíce | rumu |
Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny a po jedno zašleháme vejce. Nakonec vmícháme prosátou mouku, oříšky a čokoládu. Obdélníkovou formu s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rozetřeme do ní těsto a vršek uhladíme. Pečeme 25 minut při 175st.C a necháme částečně vychladit ve formě. Plát těsta vyklopíme na mřížku a korpus pokapeme rumem. Po vychladnutí z něj vykrájíme hvězdičky. Ozdobíme rumovou polevou a necháme zaschnout.