Recept na Linecké těsto pro začátečníky
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom na vál prosejeme mouku, cukr, přidáme máslo nebo heru a žloutky. Zpracujeme v těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme na 30 minut do chladna odpočinout. Poté vyválíme asi 2mm plát ze kterého vykrajujeme libovolné tvary a pečeme na plechu s pečícím papírem ve vyhřáté troubě při 180st. C asi 5 minut.
Z těsta můžeme vykrajovat:
-hvězdičky, kytičky, srdíčka apod. s dírkou a bez dírky a slepovat k sobě pikantní zavařeninou
-kolečka, hříbečky, srdíčka apod. které slepujeme po 2 libovolným krémem a poléváme polevou
-různé tvary, které před pečením potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sekanými ořechy nebo mandlemi a krystalovým cukrem