Recept na Marokánky
Ingredience pro recept
50 g | ztuženého tuku |
100 ml | vody |
250 g | krupicového cukru |
50 g | sušeného mléka |
60 g | škrobové moučky |
125 g | hladké mouky |
50 g | vlašských ořechů |
30 g | loupaných arašídů |
30 g | hrozinek |
50 g | kandovaného ovoce |
V hrnci rozpustíme tuk, pak ho stáhneme z plotny a přilijeme vodu, vsypeme cukr, sušené mléko, škrob a mouku a pořádně promícháme. Dáme zpět a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme do směsi nasekané ořechy, arašídy, rozinky a kandované ovoce, vše promícháme a necháme vychladnout. Z těsta tvoříme kuličky o průměru zhruba 2cm, které navlhčenou rukou rozmáčkneme na plech vyložený pečícím papírem. Cukroví pečeme 10 až 15 minut při teplotě 170st.C, necháme vychladnout a pak potáhneme čokoládovou polevou.