Recept na Vánoční perníčky
Ingredience pro recept
50 g | nahřátého medu |
2 ks | vejce |
50 g | rozehřátého másla |
125 g | moučkového cukru |
1 lžička | perníkového koření |
špetka | skořice |
1 lžička | holandského kakaa |
360 g | hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto |
1 lžička | jedlé sody |
1 ks | vejce na potření |
Bílková poleva | |
150 g | moučkového cukru |
1 ks | bílku |
citronová šťáva |
1) Smíchejte med s vejci a změklým máslem. Přidejte moučkový cukr, koření a kakao. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujte hladké těsto. To nechte zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout.
2) Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte libovolné tvary. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě při 180°C 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné. Cukr prosejte a vyšlehejte s bílkem a citronovou šťávou dohladka. Nechte pod mokrou utěrkou několik minut odležet. Polevu přendejte do zdobícího sáčku a ozdobte perníčky.