Recept na Bírešské maso
Ingredience pro recept
500 g | vepřové kýty |
150 g | oravské slaniny |
500 g | kysaného zelí |
4 lžičky | feferonkové pasty |
4 stroužky | česneku |
3 ks | cibule |
250 ml | masový vývar |
1-2 ks | brambor |
3 ks | bobkového listu |
1/2 lžičky | drceného kmínu |
pepř | |
sádlo | |
sůl |
Maso umyjeme, nakrájíme na čtyři řízky, které naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Řízky potřeme prolisovaným česnekem, feferonkovou pastou, položíme na ně plátky uzené krkovice, slaniny nebo bůčku, svineme je a spojíme párátkem. položíme na ně plátky uzené krkovice, slaniny nebo bůčku, svineme je a spojíme párátkem. do kterého jsme rozložili kysané zelí smíchané se strouhaným bramborem, přidali bobkové listy, okmínovali a posypali cibulí. Vše zalijeme vývarem a výpekem z masa. Přiklopené pečeme v troubě do měkka. Před koncem pečení odkryjeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a usmaženou cibulkou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Aruda23. listopadu 2020 ve 22:16Mňam, tak tohle musím vyzkoušet. Pořídila jsem si nové hrnce na https://www.bonio.cz/, tak se těším až si v nich udělám něco takového.