Recept na Bůčková roláda
Ingredience pro recept
500 g | vepřového bůčku bez kosti |
sůl | |
pepř | |
olej | |
1/2 ks | cibule |
1 hrst | hub |
1 hrst | listového špenátu |
2 ks | vejce |
kmín |
Bůček na roládu prožízneme, jako bychom chtěli udělat knihu a dáváme pozor, abychom maso neprořízli. Vzniklý plát rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, podusíme, zalijeme je troškou vody a necháme ji vyvařit. Pak přidáme špenát, který necháme zavadnout, potom vmícháme vejce. Směs osolíme, opepříme a necháme ztuhnout a pak ji necháme mírně vychladnout, Vaječnou hmotu natřeme na plát masa a stočíme do rolády, svážeme potravinářským motouzem, případně spíchneme jehlami nebo párátky v místech, kde by mohla náplň vytéct. Bůček posypeme kmínem, přendáme na pekáč a vložíme do trouby předehřáté na 220st.C a pečeme zhruba 10 minut bez vody, aby se maso zatáhlo. Pak pečeni podlijeme vodou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme 30 minut. Potom přilijeme trochou vody a pečeme odkrytou dalších 40 minut. Podáváme s hlávkovým zelím, knedlíkem, případně i bramborem.