Recept na Indické, kuřecí biryani s kešu
Ingredience pro recept
4 ks | kuřecích prsou |
50 g | másla |
300 g | rýže Basmati |
čerstvý koriandr | |
1 ks | cibule |
5 lžic | omáčky Madras |
kuřecí vývar | |
kousek | skořice |
1 ks | bobkového listu |
1 hrst | propláchnutých rozinek |
2 hrsti | oříšků kešu |
2 lžičky | kurkumy |
Postup
Na másle osmahneme cibuli, přidáme bobkový list, koření, omáčku Madras a necháme teplem rozvonět. Pak přidáme kuřecí prsa pokrájená na kostky a opečeme. Přidáme rozinky a kešu, zalejeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme lístky koriandru. Uvařenou rýži vmícháme do pokrmu, nebo podáváme jako přílohu.