Recept na Kuře pečené na houbách
Ingredience pro recept
| 1 ks | kuřete |
| 1 lžíce | koření Zlaté kuře |
| 100 g | másla |
| 300 g | mražených hub |
| voda | |
| hladká mouka |
Kuře naporcujeme na čtyři díly, vyřízneme celou páteřní kost, bohatě vetřeme koření a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Další den vložíme maso do pekáče a na každou porci položíme plátek másla. Přidáme 200ml vody, pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180st.C asi 60 minut. Pak přidáme pod kuře do výpeku rozmraženou směs hub. Dalších 30 minut pečeme odkryté a často přeléváme výpekem tak, aby vznikla křupavá kůrka. Po dopečení přelijeme šťávu do malého kastrůlku, přidáme v trošce vody rozmíchanou hladkou mouku, necháme na 10 minut lehce provařit a vložíme oříšek másla na zjemnění.
Pečené kuře s houbami
INGREDIENCE:
- 1 celé kuře (naporcované na 4 díly, odstraněná páteřní kost)
- Koření dle chuti (sůl, pepř, paprika, česnek, bylinky)
- 4 plátky másla
- 200 ml vody
- 400–500 g mražené směsi hub
- 1 lžíce hladké mouky
- Kousek másla na zjemnění omáčky
POSTUP:
1) Příprava masa
Kuře naporcujeme na čtyři díly a odstraníme páteřní kost. Maso důkladně potřeme kořením a necháme odležet ideálně přes noc.
2) První fáze pečení
Maso vložíme do pekáče, na každý kus dáme plátek másla, přidáme 200 ml vody, zakryjeme alobalem a pečeme 60 minut při 180 °C.
3) Přidání hub a dopékání
Po hodině alobal sundáme, přidáme rozmraženou směs hub a pečeme dalších 30 minut odkryté. Pravidelně přeléváme výpekem pro křupavou kůrku.
4) Omáčka
Výpek slijeme do kastrůlku, rozmícháme lžíci mouky ve vodě a vmícháme. Vaříme asi 10 minut. Na závěr přidáme kousek másla pro zjemnění.
TIPY:
- Lze použít i čerstvé houby.
- Hodí se bylinky jako tymián či rozmarýn.
- Doporučené přílohy: rýže, brambory, noky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě
Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuře na pomerančích
Pečená kuřecí stehýnka na bylinkách a pomerančích pečené kuře, kuřecí stehýnka, kuře s pomeranči, kuře na bylinkách, kuře na víně, pečené maso, kuře s kurkumou, česká kuchyně, domácí recept, kuře v troubě, bylinková pečínka, pomerančová omáčka, kuře s citrusy, slavnostní jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





