Recept na Kuřecí bábovka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 4 hlasů)
2 komentáře
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Oslava
: Běžný den

Masová bábovka z kuřecích prsou od paní Markéty Bilíkové masová bábovka, kuřecí masová bábovka, bábovka z kuřecích prsou, masový dort, slaná bábovka recept, markéta bilíková recept, masová bábovka z masa, kuře ve formě, studená mísa kuře, slavnostní studené pohoštění, kuře na oslavu, kuřecí prsa recepty, anglická slanina recept, vysočina v bábovce, pečená masová bábovka, kuřecí bábovka, masové vrstvené jídlo, pečené maso v troubě, masové pohoštění, sýrová vaječná směs, masová forma, jednoduché masové recepty, slavnostní recepty z masa
Kuřecí bábovka

Ingredience pro recept

4 kskuřecích prsou
vegeta
150 ganglické slaniny
150 gkrájené vysočiny
6 ksvejce
150 g strouhaného sýra

Formu bábovky vyložíme pečícím papírem. Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, mírně naklepeme, okořeníme vegetou a takto ochuceným masem vyložíme kraje a dno bábovky. Na dno vyložené masem postupně vrstvíme ang.slaninu, vysočinu a prolíváme vejcem smíchaným s nastr.sýrem. Vše vrstvíme až do vyčerpání surovin. Pečeme při 220st.C cca 120 minut i déle. Podáváme studené s chlebem a pečivem /na oslavě/, ale lze podávat teplé jako oběd.

 

Masová bábovka z kuřecích prsou (Autor: Markéta Bilíková)

INGREDIENCE:
- Kuřecí prsa (na podélné pláty)
- Vegeta nebo jiné univerzální koření
- Anglická slanina
- Vysočina (nebo jiný trvanlivý salám)
- Vejce
- Nastrouhaný sýr (eidam, gouda apod.)
- Pečicí papír
- Forma na bábovku

POSTUP:

1) Příprava formy
Formu na bábovku vyložíme pečicím papírem, aby se masová bábovka po upečení snadno vyndala.

2) Příprava masa
Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, mírně naklepeme a okořeníme vegetou. Ochucenými plátky masa vyložíme dno i stěny formy. Pláty masa by se měly lehce překrývat.

3) Vrstvení náplně
Na maso začneme vrstvit:
- vrstva anglické slaniny,
- vrstva vysočiny,
- prolijeme směsí vajec a nastrouhaného sýra.

Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.

4) Pečení
Formu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme asi 120 minut, klidně i déle, podle velikosti formy a množství masa.

5) Podávání
Hotovou masovou bábovku vyklopíme a necháme částečně zchladnout, aby držela tvar.

PODÁVÁME:
- Za studena nakrájenou na plátky s chlebem či pečivem (vhodné na oslavy).
- Za tepla jako hlavní jídlo s brambory, kaší nebo salátem.

TIPY:
- Do vaječné směsi lze přidat i česnek, pepř nebo nasekanou zelenou petržel.
- Výborné je přidat mezi vrstvy také na jemno nakrájenou cibuli nebo papriku.
- Pokud chcete výraznější chuť, použijte uzený sýr.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Markéta02. dubna 2015 ve 21:29
    Zajímalo by mne kde paní vzala mou fotku této bábovky?
  • Autor: Iveta14. dubna 2015 ve 07:10
    Paní Markéto, jsem s Vámi na FB ve skupině o vaření. Pokud si nepřejete aby Váš recept s fotem byl na těchto stránkách smažu.

Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!