Recept na Guláš z kolínek
Ingredience pro recept
2 ks | předních vepřových kolen |
100 g | sádla |
300 g | cibule |
česnek | |
40 g | mletá sladká paprika |
sůl | |
pepř | |
kmín | |
majoránka | |
2 lžíce | rajského protlaku |
hladká mouka | |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
1 kostka | masoxu |
Přední vepřová kolena očistíme ostrým nožem a kartáčkem pod tekoucí vodou, odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na zhruba třícentimetrové kostičky. Kosti s kůží nasypeme do tlakového hrnce, mírně osolíme, zalijeme studenou vodou a uvaříme silný vývar, kterým budeme podlévat maso. V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme pokrájenou cibuli a restujeme dorůžova. Přidáme nasekaný česnek, maso a prudce orestujeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Zasypeme paprikou, lehce orestujeme, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, hořčici a masox a dusíme do vysmahnutí. Směs podlijeme troškou horkého vývaru a opět dusíme do vysmahnutí, postup neustále opakujeme, až guláš získá pěknou barvu. V pánvi nasucho opražíme dorůžova hladkou mouku, necháme vychladnout, rozmícháme ji ve 200 ml vývaru a směsí guláš zahustíme, krátce povaříme, dochutíme a podáváme s houskovýcm knedlíkem nebo chlebem.