Recept na Guláš z vepřových jater
Ingredience pro recept
2 ks | cibule |
5 stroužků | česneku |
slanina | |
olej | |
500 g | vepřových jater |
5 ks | žampionů |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžička | kari koření |
1 lžička | solamylu |
majoránka | |
6 lžic | kečupu |
3 lžíce | sójové omáčky |
sůl |
Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme nadrobno. Osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájená játra a prudce opečeme. Přidáme žampiony, zasypeme paprikou a kari kořením, rozmícháme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. V trošce vody rozmícháme solamyl, vlijeme k játrům, přidáme majoránku a kečup, sojovou omáčku, promícháme a krátce povaříme. Nakonec podle chuti osolíme a dále už nevaříme.