Recept na Hovězí guláš na pivě
Ingredience pro recept
sádlo | |
5 ks | cibule |
3 stroužky | česneku |
1 kg | hovězí přední |
sůl | |
mletý černý pepř | |
4 lžíce | gulášového koření |
2 lžíce | rajského protlaku |
2 sklenice | piva |
2 ks | papriky |
1 ks | chilli paprička |
2 ks | nakládaných okurek |
škrobová moučka | |
majoránka |
Na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a také orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme gulášové koření, protlak, podlejeme pivem a dusíme do poloměkka. Během dušení podléváme dle potřeby vývarem. Poté přidáme nakrájené papriky, chilli papričku a okurky nakrájené napůlkolečka. Když je maso měkké zahustíme škrobovou moučkou a dochutíme majoránkou.