Recept na Hovězí guláš pražského fiakristy
Ingredience pro recept
4 lžíce | oleje |
3 ks | cibule |
800 g | hovězí kližky |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
4 lžíce | rajského protlaku |
sůl | |
mletý černý pepř | |
2 lžíce | hladké mouky |
4 ks | vejce na tvrdo |
2 ks | nakládané okurky |
8 ks | dietních párků |
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni nakrájené a opláchnuté maso. Pečeme na cibuli tak dlouho až změní barvu. Přidáme obojí mletou papriku, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou a občas podlejeme a mícháme. Když je maso téměř měkké, vydusíme základ na šťávu, zaprášíme moukou, promícháme a osmažíme. Teprve potom základ zalijeme vodou nebo vývarem a šťávu znovu chvíli povaříme. Před podáváním ozdobíme guláš na kostičky nakrájeným vejce, sladkokyselými okurkami a na troše tuku opečenými párky. Pokrm můžeme podávat a vařenými brambory či s dušenou rýží nebo s různými druhy těstovin.