Recept na Hovězí líčka na černém pivu
Ingredience pro recept
1,5 kg | hovězích líček |
1 palička | česneku |
1 lžíce | tymiánu |
sůl | |
pepř | |
2 lžíce | sádla |
0,5 kg | cibule |
cukr | |
5 ks | nového koření |
10 ks | celého pepře |
10 ks | hřebíčku |
0,5 l | černého piva |
0,5 l | hovězího vývaru |
Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy a přes noc naložíme s česnekem a tymiánem. Druhý den je omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na sádle zprudka necháme zatáhnout. Dáme stranou a cibuli nakrájíme na drobno a na tom samém sádle ji necháme až zhnědne. Pro lepší karamelizaci přidáme trochu cukru, pak líčka k cibuli vrátíme přidáme koření zalijime jednou lahví černého piva a půl litrem hovězího vývaru. Necháme přikryté pomalu vařit 4 hodiny, pak odkryjeme a necháme omáčku zredukovat.