Recept na Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Ingredience pro recept
4 plátky | hovězí roštěné |
sůl | |
pepř | |
dijonská hořčice | |
100 g | slaniny |
1 ks | klobásky |
2 ks | vejce na tvrdo |
2 ks | kyselé okurky |
sójová omáčka | |
hladká mouka | |
1 lžíce | sádla |
2 ks | cibule |
vývar | |
0,5 dcl | vody |
1 lžíce | nescafe gold |
Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe na plátky nakrájenou slaninou, klobásou, půlkou vejce a okurky. Zabalíme, svážeme nití a potřeme sojovou omáčkou a obalíme v hladké mouce. Do pekáčku nakrájíme slaninu, přidáme vrchovatou lžíci sádla necháme rozpustit, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, pak zprudka opečeme ptáčky ze všech stran, podlijeme vývarem a zaklopené pečeme do měkka. Vyjmeme ptáčky, odstraníme nitě, dochutíme podle chuti , přidáme spařenou kávou a krátce povaříme.