Recept na Hovězí v kořeněné hořčici
Ingredience pro recept
1 kelímek | plnotučné hořčice |
5 ks | jalovčinek |
4 ks | nového koření |
2 lžičky | drcený barevný pepř |
1 lžička | drceného kmínu |
1 větší kus | hovězího zadního masa |
máslo |
Do hořčice vmícháme rozdrcené jalovčinky a nové koření, pepř a kmín. Omyté a osušené maso vložíme do pekáče, vydatně potřeme ochucenou hořčicí a mírně podlijeme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme. Během pečení dle potřeby podléváme vodou, maso často obracíme spodní stranou nahoru a vždy znovu potřeme ochucenou hořčicí. Na měkké maso rozloříme plátky másla a ještě na chvíli vložíme do vyhřáté trouby, aby se máslo rozpustilo a úplně vpilo do hořčicové krusty na upečeném mase.