Recept na Debrecínská hovězí pečeně

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 6 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Ingredience pro recept

400 ghovězího zadního masa
80 gslaniny
80 gdietních párků
40 goleje
1 kscibule
sůl
mletý černý pepř
20 g hladké mouky
1 lžícerajského protlaku
20 gmásla
Chutné hovězí maso se slaninou a párkem.

Slaninu a párky nakrájíme na proužky. Hovězí maso opláchneme ve studené vodě a osušíme utěrkou. Špičkou nože prořízneme v mase kapsičky a do nich pomocí nože zastrčíme proužky slaniny a párků. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej a zbytek slaniny zahřejeme v kastrolu na plotně, přidáme cibuli a necháme ji jen zpěnit, aby zůstala světlá. Na zpěněnou cibuli vložíme maso protažené slaninou a párkem, posolíme, opeříme a opečeme po všech stranách. Potom podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru z kostí, dáme do předem zahřáté trouby a pečeme. Během pečení maso občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme přes vlákno na porce. Šťávu necháme na plotně vysmahnout, až zůstane jenom tuk, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání opražíme. Zředíme trochou horké vody nebo vývaru z kostí, dobře rozmícháme, přidáme rajčatový protlak, zbytek nakrájených párků a dobře povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky. Hotovou šťávu zjemníme kouskem másla, popřípadě přisolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem, s dušenou rýří nebo vařenými brambory.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Jozef25. srpna 2014 ve 10:23
    Jedlá s názvom "debrecínska, debrecínske atd." obsahujú napr. Debrecínske párky, Debrecínsku sunku atd. Vás recept je s obycajnými párkami a teda názov receptu nezodpovedá tradícii a ani pouzitým ingredienciám.

Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Roštěná na zelenině

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Pikantní pečené hovězí maso
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!