Recept na Játra po uhersku
Ingredience pro recept
500 g | vepřových jater |
sůl | |
mletý černý pepř | |
mletá sladká paprika | |
1 ks | cibule |
100 g | anglické slaniny |
sádlo | |
2 ks | mrkve |
kousek | celeru |
3 ks | rajčat |
3 ks | nového koření |
1 lžička | cukru |
masový vývar | |
snítka | rozmarýnu |
1 lžíce | hladké mouky |
1 ks | malého pórku |
1 ks | červené kapie |
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Nakrájíme na plátky nebo nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nakrájená na tenké plátky, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jížkou.Přidáme nakrájený porek a papriku a společně provaříme.