Recept na Karlos se zeleninou
Ingredience pro recept
2 lžíce | sádla |
4 ks | cibule |
750 g | hovězí kližky |
sůl | |
pepř | |
mletá sladká paprika | |
1 ks | masoxu |
2 ks | mrkve |
1/2 ks | malého celru |
2 ks | jarní cibulky |
2 lžíce | strouhanky |
2 ks | vejce na tvrdo |
4 ks | nakládané okurky |
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli do světle hnědé barvy, přidáme kostky masa, okořeníme a necháme zatáhnout ze všech stran. Podlijeme vodou, přidáme masox a za stálého podlévání dusíme doměkka. Očištěnou mrkev a celer nastrouháme najemno a v polovině dušení přidáme k masu. Po chvíli vsypeme do základu kolečka jarní cibulky a šťávu zahustíme strouhankou. Společně dusíme zhruba 10 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme vejcem a okurkou.