Recept na Krůtí křídla a ratatouille
Ingredience pro recept
2 ks | krůtích křídel |
sůl | |
pepř | |
mletý rozmarýn | |
3 ks | cibule |
8 stroužků | česneku |
olivový olej | |
1 lžička | mleté sladké papriky |
3 ks | salátové okurky |
1,5 ks | zeleninového bujonu |
1 plechovka | loupaných krájených konzervovaných rajčat |
4 ks | papriky |
0,5 ks | pórku |
Krůtí křídla osolíme, opepříme, posypeme lehce mletým rozmarýnem. Cibuli osmažíme na pekáčku společně s na plátky nakrájeným česnekem, položime na to křídla, podlijeme a pod poklicí v troubě dusíme do měkka. Na závěr odkryjeme a necháme na barvičku.
Ratatouille: Dvě cibule nakrájíme na hrubo, 4 stroužky česneku na plátky, lehce osmahneme na olivovém oleji a přidáme malou lžičku mleté papriky. Přidáme 3 velké salátové okurky, oloupané a zbavené prostředku se semeny, nakrájené na kostičky cca 1cm na 1cm a přidáme 1 a půl kostky zeleninového bujonu, osolíme, opepříme, přidáme dle chuti mletý rozmarýn a sušený česnek a kdo má rád tak si přidá nasekané feferony. Zalíjeme 1 plechovkou drcených rajčat a podusíme, dále přidáme 4 papriky (2 červené a 2 zelené) očištěné a nakrajené na čtverečky A podusíme. Na závěr přidáme půlku pórku na nudličky a lehce ještě jednou podusime.
Všechno je jen kraťounká úprava aby zůstala zelenina celistvá.