Recept na Krůtí křídla a ratatouille

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Krůtí křídla a ratatouille

Ingredience pro recept

2 kskrůtích křídel
sůl
pepř
mletý rozmarýn
3 kscibule
8 stroužkůčesneku
olivový olej
1 lžičkamleté sladké papriky
3 kssalátové okurky
1,5 kszeleninového bujonu
1 plechovkaloupaných krájených konzervovaných rajčat
4 kspapriky
0,5 kspórku
Krůtí křídla a ratatouille podle Nikoly Behenské

Krůtí křídla osolíme, opepříme, posypeme lehce mletým rozmarýnem. Cibuli osmažíme na pekáčku společně s na plátky nakrájeným česnekem, položime na to křídla, podlijeme a pod poklicí v troubě dusíme do měkka. Na závěr odkryjeme a necháme na barvičku.

Ratatouille:                                                                                                                                                         Dvě cibule nakrájíme na hrubo, 4 stroužky česneku na plátky, lehce osmahneme na olivovém oleji a přidáme malou lžičku mleté papriky. Přidáme 3 velké salátové okurky, oloupané a zbavené prostředku se semeny, nakrájené na kostičky cca 1cm na 1cm a přidáme 1 a půl kostky zeleninového bujonu, osolíme, opepříme, přidáme dle chuti mletý rozmarýn a sušený česnek a kdo má rád tak si přidá nasekané feferony. Zalíjeme 1 plechovkou drcených rajčat a podusíme, dále přidáme 4 papriky (2 červené a 2 zelené) očištěné a nakrajené na čtverečky A podusíme. Na závěr přidáme půlku pórku na nudličky a lehce ještě jednou podusime.
Všechno je jen kraťounká úprava aby zůstala zelenina celistvá.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kedlubnové zelí

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Zelí z kedlubnů
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Bramborová kaše

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Podáváme ke smařeným řízkům, smaženým uzeninám nebo sýru.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kysané červené zelí

     -
    Hodnocení receptu je 3.83Hodnocení receptu je 3.83Hodnocení receptu je 3.83Hodnocení receptu je 3.83Z celkového počtu 5
    K pečené huse, kachně a jinému masu.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!