Recept na Kuře pečené na houbách
Ingredience pro recept
1 ks | kuřete |
1 lžíce | koření Zlaté kuře |
100 g | másla |
300 g | mražených hub |
voda | |
hladká mouka |
Kuře naporcujeme na čtyři díly, vyřízneme celou páteřní kost, bohatě vetřeme koření a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Další den vložíme maso do pekáče a na každou porci položíme plátek másla. Přidáme 200ml vody, pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180st.C asi 60 minut. Pak přidáme pod kuře do výpeku rozmraženou směs hub. Dalších 30 minut pečeme odkryté a často přeléváme výpekem tak, aby vznikla křupavá kůrka. Po dopečení přelijeme šťávu do malého kastrůlku, přidáme v trošce vody rozmíchanou hladkou mouku, necháme na 10 minut lehce provařit a vložíme oříšek másla na zjemnění.