Recept na Kuře s játrovou nádivkou
Ingredience pro recept
1 ks | kuřete |
sůl | |
pepř | |
mletá sladká paprika | |
máslo | |
nádivka | |
300 g | drůbežích jater |
5 ks | rohlíku |
mléko | |
4 ks | vejce |
mletý černý pepř | |
muškátový oříšek | |
majoránka | |
česnek | |
cibule | |
sekaná petrželka |
Omyté kuře naporcujeme na 4 díly. Játra naškrábeme, nebo v el.sekáčku rozsekáme. přidáme žloutky, sůl, koření, nasekanou nať, cibuli, česnek, rohlíky namočené v mléce a pořádně promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Na jednotlivých dílech kuřete opatrně nadzvedneme kůži a lžící naplníme nádivkou. Rozložíme na plech, osolíme, opepříme, posypeme troškou papriky a poklademe plátky másla. Pečeme podlité vodou , středně asi 3/4 hodiny. Pak nadzvedneme kousky a přidáme další nádivku, když nám ještě zbyde, dáme kam se vejde a pečeme dále přes půl hodiny, do zlatova.