Recept na Kuřecí kousky na thajský způsob
Ingredience pro recept
1 kg | kuřecích stehen bez kosti |
sůl | |
olej | |
1 lžíce | kořenící pasty Kočudžang |
1 balíček | bezvaječných pšeničných nudlí |
1 sáček | mražené zeleniny Asia |
100 ml | bílého vína |
Kuřecí stehení řízky nakrájíme na menší kousky, osolíme a obalíme ve směsi oleje a kořenící pasty Kočudžang a dáme na 30 minut odležet do chladu. Nudle uvažíme podle návodu, necháme je okapat a pak je prudce opečeme v pánvi wok a dáme stranou. V pánvi rozpálíme trochu pleje a na něm zprudka opečeme kuřecí maso tak, aby zůstalo šťavnaté. Do hotového masa vysypeme zeleninovou směs a lehce dusíme nezakryté společně s masem, podlité zhruba 100 ml bílého vína. Nakonec vmícháme nudle a směs dobře promícháme, aby se všechny druhy spojily.