Recept na Marinované pečené koleno
Ingredience pro recept
1 ks | vepřové koleno |
2 ks | cibule |
2 stroužky | česneku |
sůl | |
0,5 lžičky | celého pepře |
0,5 lžičky | tymiánu |
1 lžička | nového koření |
3 ks | bobkového listu |
olej | |
mletá sladká paprika |
Koleno omyjeme a dáme do většího kastrolu, přidáme na měsíčky nakrájené cibule, na poloviny rozkrojené stroužky česneku, sůl, koření a vše zalijeme studenou vodou. Takto připravené koleno marinujeme v chladu 48 hodin Potom koleno v nálevu uvaříme do poloměkka, vyjmeme z vývaru, dáme na pekáč a v troubě předehřáté na 200st. C dopečeme doměkka. V průběhu potíráme koleno olejem smíchaným s mletou paprikou a podle potřeby podléváme horkým vývarem.